P4 valgte DHD Audio

Funksjonalitet, fleksibilitet og driftssikkerhet var nøkkelordene da radiostasjonen P4 valgte miksere og infrastruktur fra DHD Audio til sine nye digitale produksjonslokaler i Oslo. 

P4 flyttet i april inn i nye lokaler i Akersgaten i Oslo, hvor MTG Norge nå lager et mediehus bestående av P4, TV3, og ViaSat. Flyttingen ga P4 muligheten til å bygge nye, moderne studioer med digital infrastruktur, fra bunnen av. Soundware har levert mikserne og teknologien P4 stoler på i årene framover.

- ”I P4 er vi ganske pragmatiske når vi ser på slikt utstyr, og trives best med produkter som allerede finnes i det norske markedet”, forteller teknisk direktør Hans Petter Danielsen i P4. ”Vi velger innarbeidede merker slik at vi ikke er alene om et produkt eller produkttype, og dermed blir sårbare. DHD har gode referanser i det norske markedet og er også valgt av andre store kringkastere i Norge. Når de oppfyller funksjonaliteten vi ønsket oss og prisen er riktig, var valget egentlig ikke så vanskelig”, sier Danielsen.

 p43(1).jpg

Høy stemning i de nye studioene hos P4, her med programleder Michael Andreassen og Harald Heide-Steen jr.
 
 
DHD det naturlige valget
 
De nye lokalene har sju nye studioer med DHD miksere, der tre av dem er sendestudioer for kanalene P4 Radio hele Norge og P4 Bandit. Mikserne er DHD RM4200D, med fiberoptisk signalgang til en DHD 5200 MADI Router som binder de forskjellige komponentene sammen med et felles digitalt grensesnitt. Programingeniør Svein Henning Skaga forteller at P4 har fulgt DHD tett i flere år.

- ”Vi fikk for noen år siden øynene opp for DHD og satte inn DHD-miksere i to studioer for å teste dem skikkelig. Vi gjorde oss veldig gode erfaringer med stabilitet, funksjonalitet og fleksibilitet, og ble helt sikre på at DHD er veien å gå. Da vi i fjor bygde om hovedkontoret på Lillehammer valgte vi DHD, og når vi fornyet i Oslo var det helt naturlig også å velge DHD her”, forteller Skaga.
 
- ”P4 er en selvkjørstasjon, som betyr at journalistene og programlederne styrer all teknikken selv. Vi er få teknikere i P4 og derfor avhengige av at journalistene er mest mulig selvgående. Det stiller store krav til teknikken; man skal ikke måtte være tekniker for å betjene systemene, og det må være enkelt og logisk å forstå og bruke utstyret. I tillegg må installasjonen ha høy driftssikkerhet”, sier Skaga.

p42.jpg

Programingeniør Svein Henning Skaga med DHD RM4200D mikser i et av de nye sendestudioene.
 
Referanse

DHD Audio har en solid liste med referanser og er foretrukket av alle de store radiostasjonene i Norge.

- ”DHD har en helt unik fleksibilitet, og tilfredsstiller de ønsker og behov som både vårt tekniske personale og programlederne har. Vi kan nå få til stort sett alt vi ønsker. Det mest nærliggende eksempelet er at vi kan dele ressurser mellom alle studioene med noen enkle knappetrykk, vi har omfattende kommunikasjonen mellom studioene, og mellom mikserne i Lillehammer og Oslo. Det er derfor enklere å både produsere og kommunisere, og for en selvkjørstasjon som P4 er det viktig”, sier Svein Henning Skaga. 
 
p41.jpg
 
Utstrakt bruk av glass gir nærhet mellom studio og redaksjon.
 
 
Godt fornøyd med installasjonen
 
Soundware har levert utstyret fra DHD Audio, mens Danmon har stått for prosjektering og installasjonen.

- ”Danmon er gode på prosjektering og installasjon, og samarbeidet har vært veldig bra. I P4 har vi tradisjon på å ha høy fagkompetanse i egen organisasjon innenfor de fagområdene vi jobber. Vi har derfor valgt å ha mye direkte kontakt med DHD og kjørt omfattende opplæring på eget personale for å bli selvhjulpne på DHD-utstyret”, sier Danielsen. ”Den ferdige installasjonen er overtatt og Danmon har gjort en veldig bra jobb. Vi har ingen motforestillinger med å inngå fremtidige kontrakter med Danmon”, avslutter teknisk direktør Hans Petter Danielsen i P4.
 

 p44.jpg

Soundware Norge  |  Brynsveien 18E - 0667 Oslo  |  Telefon: (+47) 23 400 390  | info@soundware.no

Soundware Norge er en del av Dan Technologies AS og en integrert del av Danmon Group. 
Hos Soundware samler vi statistikk ved hjelp av informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen.
Les mer her
Godta informasjonskapsler